Για μετά το τέλος του καλοκαιριού φαίνεται ότι μετατίθεται η κατάθεση του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό και τις παραλίες της χώρας, καθώς κρίθηκε ότι χρειάζεται ακόμη πολύ μεγαλύτερη επεξεργασία, προκειμένου  να οριστικοποιηθούν οι τελικές του διατάξεις.

Σύμφωνα με την Κυβέρνηση, στόχος είναι να διαμορφωθεί ένας νόμος, που θα γίνει ένα πραγματικό αναπτυξιακό εργαλείο για τη χώρα, και όχι μόνο δεν θα στρέφεται κατά του περιβάλλοντος, αλλά θα θωρακίζει τις παράκτιες περιοχές. Για το λόγο αυτό η κατάθεση του νομοσχεδίου αναβλήθηκε, καθώς δεν υπάρχει καμία βιασύνη να κατατεθεί ο νόμος, προτού γίνει λεπτομερής επεξεργασία όλων των προνοιών του.

Άλλωστε, το συγκεκριμένο νομοθέτημα ούτε προαπαιτούμενο είναι από την τρόικα, για την είσπραξη της επόμενης δόσης, ούτε και υπάρχει κάποια έξωθεν πίεση για να κατατεθεί εσπευσμένα στη Βουλή, προτού συμφωνηθούν όλες οι λεπτομέρειές του.

Υπενθυμίζεται ότι, όταν τον Μάιο είχε πρωτοεισαχθεί το νομοσχέδιο σε διαβούλευση, είχε αποσυρθεί, καθώς, μετά από πλήθος έντονων και απολύτως δικαιολογημένων και εμπεριστατωμένων αντιδράσεων,  κρίθηκε ως μη αποδεκτή τόσο η ανεξέλεγκτη και χωρίς περιορισμούς ιδιωτική εκμετάλλευση των αιγιαλών όσο και η γενικευμένη “νομιμοποίηση” πλήθους αυθαιρέτων εγκαταστάσεων και κατασκευών.