Συνάντηση διαρκείας πραγματοποιήθηκε, μεταξύ εκπροσώπων της αθλητικής ένωσης της ΑΕΚ και του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΚΑ, με κεντρικό άξονα της συζήτησης το θέμα της αδειοδότησης του γηπέδου της ΑΕΚ. Η τρίωρη συνάντηση που έλαβε χώρα στο κτίριο του Υπουργείου  με τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων ΥΠΕΚΑ , Χρ. Μπαριτάκη και Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος , Ρένας Κλαμπατσέα καθώς και στελεχών του Υπουργείου εστίασε στα κεντρικά σημεία που αφορούν σε τροποποιήσεις και τεχνικές λεπτομέρειες  για το κυκλοφοριακό,την προφανή έλλειψη χώρων στάθμευσης και το μεγάλο, και δυσανάλογο με τα ισχύοντα στην περιοχή, ύψος του γηπέδου.

Επίσης ,το ζήτημα  της ασφάλειας αποτέλεσε θέμα συζητήσεως και τέθηκε στο τραπέζι της διαβούλευσης των συμμετεχόντων οι οποίοι παρέλαβαν και τον σχετικό φάκελο που συνέταξαν οι υπηρεσίες σχετικά με τα αποτελέσματα της μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων . Στον εν λόγω φάκελο βρίσκονται συνολικά οι βασικές παρατηρήσεις υπηρεσιών ,φορέων και πολιτών.

Οι μηχανικοί του έργου και οι εκπρόσωποι της  “Δικέφαλος 1924”  παρουσίασαν στο Υπουργείο ,  την αρχιτεκτονική μελέτη και προχώρησαν στην ανάπτυξη των απόψεων τους για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων της λειτουργίας του γηπέδου. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία,  η ΑΕΚ θα πρέπει να απαντήσει  εγγράφως και λεπτομερώς στη Διοίκηση για τα σημεία της μελέτης που εμφανίζουν έντονο πρόβλημα σχετικά με τις επαπειλούμενες περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου.

Ο δρόμος προς την επίτευξη της αδειοδότησης φαίνεται μακρύς, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα έργο “μητροπολιτικού χαρακτήρα”,  όπως έχει χαρακτηρισθεί το έργο ,  που αφορά στην ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, το οποίο παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα που επιβαρύνουν υπέρμετρα το φυσικό και οικιστικό περιβάλλοντος του Δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας.

Τα προβλήματα αυτά που αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και στην υποβάθμιση του “Άλσους της Νέας Φιλαδελφείας” είναι φυσικό και επιβεβλημένο να απασχολούν έντονα τον Δήμο ως θεματοφύλακα της ποιότητας ζωής των κατοίκων του.

Δόθηκε, έτσι, ένα ακόμα  ραντεβού, με την ανανέωση της ημερομηνίας συνάντησης των εκπροσώπων  αυτή τη φορά μόνο του Δήμου Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και της ΑΕΚ και θα ακολουθήσει συνάντηση εκ νέου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.  Από μέρους της ΑΕΚ, υπήρξε η συνήθης ανακοίνωση,  σύμφωνα με την οποία οι εκπρόσωποι της ανέπτυξαν “με επάρκεια” τις θέσεις τους σχετικά με το κυκλοφοριακό της περιοχής,τις επιπλέον θέσεις στάθμευσης και θέματα ασφαλείας του γηπέδου.

Ο Δήμος από την άλλη πλευρά , δεν εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, στελέχη του όμως υποστηρίζουν ότι οι θέσεις που παρουσιάσθηκαν από την ΑΕΚ  δεν απείχαν ουσιαστικά από αυτές που έχουν ήδη καταθέσει και που δεν αντιμετωπίζουν τα κρίσιμα πολεοδομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα που αναδεικνύει η αιτούμενη ανέγερση ενός τόσο μεγάλου και αμιγώς ποδοσφαιρικού γηπέδου στο κέντρο του Δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας .