Οκτάμηνη παράταση στη ρύθμιση για την “τακτοποίηση” των αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών αποφάσισε να δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ). Η παράταση αυτή δεν θα συνοδεύεται, τελικά,  από αλλαγές στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο του ν. 4178/2013, όπως είχε αρχικά διαφανεί.

Οι όποιες σχετικές αλλαγές δεν θα επιχειρηθούν, έτσι, πριν από τις αρχές του Καλοκαιριού και θα συμπεριληφθούν σε μία πολύ ευρύτερη  πολεοδομικής φύσεως νομοθετική παρέμβαση.

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε οι ευρύτερες αυτές αλλαγές στη διαδικασία “τακτοποίησης” των αυθαιρέτων να αφορούν όχι μόνον στο ύψος των προστίμων, αλλά να εντάσσονται σε ένα νέο, ενιαίο και ορθολογικότερο σύστημα  πολεοδομικού σχεδιασμού.

Σημειώνεται, τέλος, ότι σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, που δόθηκαν στη δημοσιότητα  τον περασμένο Σεπτέμβριο, στις δύο τελευταίες  ρυθμίσεις των νόμων 4014/2011 και 4178/2013 για την αυθαίρετη δόμηση είχαν υπαχθεί  902.961 αυθαίρετα, εκ των οποίων τα 293.358 είχαν ολοκληρώσει τη διαδικασία υπαγωγής τους.