Μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2020  μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αντιρρήσεις επί των Δασικών Χαρτών σε επτά περιοχές της Αττικής και,  ειδικότερα,  στην Νέα Ερυθραία, τους Θρακομακεδόνες, το Ζεφύρι, την  Πεύκη, τη Λυκόβρυση, το Ψυχικό και τη Μεταμόρφωση. Αυτά αναφέρονται στο με αρ. πρωτ. οικ. 9260/01.11.2019 (ΑΔΑ : Ω0ΑΔΟΡ1Κ-Ψ56) έγγραφο, του Τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων, της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων Δασών Ανατολικής Αττικής, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με θέμα την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών στις ως άνω περιοχές  και την πρόσκληση ενδιαφερομένων για υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου τους. Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, ως καταληκτική ημερομηνία ορίστηκε αντιστοίχως η 18η Μαρτίου 2020.

Oι αντιρρήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής που έχει αναπτύξει το Κτηματολόγιo, για το σύνολο ή μέρος των εκτάσεων δασικού/χορτολιβαδικού χαρακτήρα που περιλαμβάνονται εντός γεωτεμαχίου, επί του οποίου ο ενδιαφερόμενος επικαλείται έννομο συμφέρον.  Μετά την παρέλευση της προθεσμίας για την υποβολή αντιρρήσεων, ακολουθεί η μερική κύρωση του Δασικού Χάρτη και η δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Εντωμεταξύ, εντός του μήνα, αναμένεται να ξεκινήσει η ανάρτηση των Δασικών Χαρτών σε Καστοριά, Φλώρινα, Ζάκυνθο, Ηράκλειο και Λασίθι ενώ μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται η ανάρτηση των Δασικών Χαρτών στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Γρεβενών, Άρτας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Ιθάκης, Κεφαλονιάς, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Φωκίδας, Αργολίδας , Κορινθίας, Ικαρίας, Λήμνο, Χίου, Καρπάθου, Κω, Ρόδου Άνδρου, Νάξου, Θήρας (Δήμος Ιητών), Πάρου, Ρεθύμνου και Χανίων.

Σημειώνεται, τέλος, ότι,  βάσει του άρθρου  15 ν. 3889/2010, όπως αυτό τροποποιήθηκε με την παρ. 1, άρθρου δεύτερου ν.4462/2017, και ισχύει , τάσσεται αποκλειστική προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του αναρτημένου δασικού χάρτη, εκατόν πέντε (105) ημερών από την ημερομηνία που ορίζεται στην πρόκληση υποβολής αντιρρήσεων.  Η προθεσμία αυτή παρατείνεται για είκοσι (20) ημέρες, για τα πρόσωπα που κατοικούν μόνιμα ή διαμένουν στην αλλοδαπή.